باسمه تعالی
انقلابی که در طی دهه اخیر در عرصهی ارتباطات پدید آمده، بیشک به ریشه تعاملات بشری چنگ انداخته است. ساز و کار ارتباط و نقشی که در زندگی و رشد بشر داشته است آنچنان با سرعتی باور نکردنی متحول شده که اغلب پارامترهای اجتماعی را به حالتی ناپایدار برده است. امروزه دیگر نمیتوان به آسانی آینده دنیای مجازی را پیشبینی کرد. کسی نمیداند 10 سال دیگر در عالم سایبر در چه وضعیتی خواهیم بود؟! چگونه خواهیم نوشت؟! چگونه ارتباط برقرار خواهیم کرد و دهها پرسش دیگر!
در این میانه، «وبلاگ» ابتکاری بود که در بستر اینترنت، به طور طبیعی ظهور کرد. ابزاری سبکتر وسادهتر از وبسایت. وبسایت رسانهای است که همه کاربران اینترنت توانایی ایجاد و مدیریت آن را ندارند، در حالیکه وبلاگ نه تنها عمومیتر از وبسایت که پرکاربردتر و فراگیرتر از پست الکترونیک است، چرا که امکان برقراری ارتباطات و تعاملات چندسویه را فراهم مینماید.
ویژگیهای خاص کشور ما، از جمله ترکیب و بافت جمعیتی آن خصوصاً از لحاظ سنّی، سبب بروز شرایط خاص اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شده است. در چند سال اخیر، این شرایط همراه با بسیاری عوامل دیگر دست به دست هم داد تا کشور ما را به یکی از رکورددارهای وبلاگنویسی در سطح جهان تبدیل کند.
پارسیبلاگ، در شرایطی وارد عرصهی خدمات وبلاگنویسی شد که به نظر میرسید سرویسها و نرمافزارهای موجود برای این منظور، از نظر فنی، جای پیشرفت بسیاری دارند و هنوز خدمات بسیار مفیدی قابل ارائه است که این نرمافزارها تا کنون آن را عرضه نکردهاند. از دیگر سو، توقع ناگفته و نانوشتهای که ـ تقریباً ـ همه، از سرویسدهندگان وبلاگها داشتند، توجّه جدّی به مدیریت محتوا بود، تا مانع از سوءاستفادهی اقلیتی بسیار محدود از فضای آزاد گردش اطلاعات شوند.
طبیعی است که آزادترین جوامعِ دنیا نیز، قوانین و به اصطلاحِ رایج «خطوط قرمزی» دارند که همگان برای حفظ نظم اجتماعی باید بدان پایبند باشند. این ضوابط به منزلهی چراغ راهنما در معابر شهری است که عدم توجه و احترام به آن سبب تضییع حقوق اجتماعی دیگران و ایجاد مشکل برای همه میشود.
در پارسیبلاگ، سعی بر آن بوده است تا با ایجاد محیطی سالم، صمیمی و سرشار از محبت، خلوص و صفا، استعدادهای جوانان پاک این سرزمین آسمانی رشد یابد و تلاش شده است تا پارسیبلاگ بستری باشد برای برقراری تعاملات فکری و فرهنگی.
ما برای فکر و اندیشهای که به وسیله جوانان نویسنده تولید میشود، ارزش و منزلتی والا قائلیم، هرچند این افکار تطابق کامل با دیدگاههای رسمی نداشته باشد. ما پرسشگری و طلب را بزرگترین سرمایه یک انسان برای پیشرفت در ابعاد مختلف حیات بشری میدانیم.
|
سید مهدی موشح طراح، برنامه نویس Rastan.ParsiBlog.com |
سید محمدحسین فخری برنامه نویس، شبکه Amir.ParsiBlog.com |
سید هادی میرغنی گرافیست، XHTML |
محمد فتح اللّهی گرافیست، XHTML fatholahiit@gmail.com |